Afvallen lukt niet in 2020?

Heeft u al meerdere pogingen gedaan, maar afvallen lukt niet. Dit kan behoorlijk vervelend zijn en daarom kunt u wel wat hulp gebruiken. Lees de tips voor wanneer afvallen niet lukt en kom te weten waar het allemaal aan kan liggen dat u het gevoel heeft geen gewicht kwijt te kunnen raken. Klik om de buttons om onze meest populaire onderwerpen te bekijken en kies de beste manier om toch gewicht te verliezen en uw doelen te bereiken.

Hoe kan toch afvallen wanneer het niet lukt?

Ondanks dat u al veel heeft geprobeerd en het gevoel heeft dat uw gewicht constant blijft, zijn er talloze manieren om toch af te vallen. Bekijk de mogelijkheden en sta open voor methodes die misschien niet direct voor de hand liggen, maar u toch verder helpen bij de eerste stappen. Lees al onze handige gidsen en blogs en maak een keuze die helemaal bij je past.

Waarom heeft u hulp nodig?

Als u toch succes wilt behalen op het gebied van afvallen, maar het lukt niet, Dit kan in verband staan met het feit dat u misschien niet zo goed weet wat precies werkt voor uw lichaam. Daarom is het belangrijk om duidelijkheid te hebben wat u allemaal kunt proberen om toch succesvol af te vallen en uw doelen te behalen. Snelafvaltopper biedt u graag hulp wanneer afvallen niet lukt.

Tips voor moeite met afvallen

We helpen u graag verder met tips zodat u toch op uw gewenste gewicht komt. Waardoor je met minder moeite snel afvalt en ook nog eens lekkerder in je vel zit. Heb jij hulp of tips nodig bij het afvallen wanneer het afvallen langzaam gaat of stil staat. Bekijk dan direct de tips en merk het effect!

Tip 5: Hoe kommen tot de bron van het probleem?

Het is natuurlijk niet goed wanneer u uw best doet om wat kilo’tjes kwijt te raken, maar het niet lukt. Dit kan namelijk verschillende redenen hebben. Daarom is het belangrijk om naar de bron van ”afvallen lukt niet’‘ te zoeken. Dan kunt u namelijk gericht aan de slag gaan en ervoor zorgen dat het wel lukt met de zelfde inspanning?

Mogelijke bronnen

De speciale gevallen

 • Medicijnen gebruik

Het proces van afvallen kan vertraagd worden doordat u een medicijn gebruikt die extra vet vasthouden. Dat heeft als gevolg dat ook het verbranden veel moelijker gaat. Lees daarom altijd de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen of bel uw huisarts voor eer informatie.

 • De overgang

Waneer u in de overgang zit kunt u ook hinder ervarnen bij het afvallen. Dit heeft namelijk te houden met de hormoon huishouding van uw lichaam. Daardoor heeft uw lichaam iets meer tijd nodig om extra vet af te kunnen breken.

 • Traag werkende schildklier

Doordat de schildklier niet goed of helemaal niet werkt kan uw lichaam moeilijker vet afbreken. Dit kan zeker in verband liggen met uw probleem ”afvallen lukt niet”. Weet dan dat er alsnog genoeg mogelijkheden zijn om af te kunnen vallen zoals mogelijke alternatieve afvaltechnieken zoals:

Afvallen met capsules

Acupunctuur therapie afvallen

Afvallen met Acupunctuur

Tip 4: Weet wat je eet

Zoals altijd gezegd wordt, de basis van afvallen ligt bij eten, en vooral wanneer het niet lukt. Daarom is het goed om beter te zijn en meer te weten over wat voor u werkt in uw sitautie.

De basis oplossingen voor afvallen

 • Hou het aantal calorieën bij

Wanneer u al meerdere pogingnen hebt gedaan, dan is het handig om eens voor een aantal dagen het aantal calorieën dat u binnen krijgt bij te houden. Zo weet u bijvoorbeeld hoeveel u minder dient te eten en in welke maten u aan lichaambewegning moet doen om af te vallen.  

 • Hoeveel ongezonden calorieën krijgt u binnen

Dit is namelijk nodig omdat u zo weet of u de ‘juiste calorieën’ binnen krijgt. Het is namelijk zo dat Calorieën verkregen uit suiker en andere koolhydraten vertragen (of stoppen) het afslankproces bij de meeste mensen met overgewicht.

TIp: probeer daarbij minder koolhydraten binnen te krijgen.

Tip 1: Minder energie binnen krijgen

Afvallen lukt niet wanneer je te veel energie binnen krijgt tijdens uw afvalpoging. Zo maakt u het alleen maar moeilijk voor uw zelf . Wanneer u namelijk te veel energie binnen krijgt en ze niet kunt verbranden, dan blijf je op het zelfde gewicht, of nog erger u komt aan. Maar wat is hierbij de basis en wat kunt u zo overnemen?

Veel energie hebben, maar minder energie binnekrijgen

Welke stappen kun je zetten om minder calorieën te eten met weinig moeite?

 1. Minder vetten en olie gebruiken Deze stoffen zorgen ervoor dat je veel calorieën binnen krijgt maar zorgen er niet voor dat je vol raakt. 
 2. Geen geraffineerde suikers meer. Natuurlijk is het lekker wanneer u het eerste dropje pakt, maar het feit dat je veel meer calorieën binnen krijgt dan dat u nodig hebt is zonde wanneer u gewicht kwijt wilt raken. Daarnaast merkt u dat u minder honger hebt wanneer u geen geraffineerde suikers binnen krijgt.
 3. Stop met het drinken van calorieën. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten frisdranken, sla ze over! Dit is een ‘stille killer’ waardoor je poging niet gaat zoals je verwacht, drink bijvoorbeeld water, cold-brew ijsthee, zwarte koffie, thee en bruisend water met vers fruit.
 4.  Uw eetpatroon. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Het gaat namelijk om de basis van de voeding. Begin dus eerst bij een simep stukje fruit en groenten.
 5. Druk de ellende uit je eetpatroon. Zoals we weten zit er in groenten erg weinig calorieen. Besef dus wanneer. groente heeft gegeten, het zonde is als u daarna ongezonde dingen naar binnen werkt..

Tip 2: Er moet meer energie uit

Zorg ervoor dat u zeker weet dat u genoeg energie verbrand. Voora als afvallen niet lukt, wilt dit zeggen dat er niet genoeg energie verband wordt, waardoor u op het zelfde gewicht blijft of zelfs wat aan komt.  

Hoe mee energie kwijtraken?

 1. Beweging in het dagelijkse leven

Wanneer mensen een stil staan bij het aantal keer dat zij intensief bewegen valt dit toch vaak slechter uit dan verwacht. In uw dagelijks leven verbrand u namelijk te weinig voor een gemidelde energie iname. Dit wil zeggen dat er meer manieren voor energieverbranding aan het dagelijksleven moeten worden toegevoegd. 

 • Geen uren sporten, maar begin met micro work0outs
 • Combineer sport met muziek
 • spelen met de kleinste uit de familie helpt bij verbrand van energie.

Meest gestelde vragen over afvallen lukt niet

AFVALLEN LUKT NIET?

Afvallen kan door verschillende redenen moeizaam lopen. Belangrijk is om als eerst te weten hoe uw fysieke staat ervoor staat en of er misschien aandoeningen zijn die u tegen houden bij het kwijtraken van kilo’s.

Waardoor kan het moeizaam verlopen?

Heeft u wel eens voor een langere periode beken hoeveel kolorieen en koolhydraten u binnen krijgT? Weet dat de verbranding hiervan vaan de grootste rol speelt bij uw mislukte pogingen.

Hoe toch uw gewichtsdoelen bereiken?

Vaak wordt het volgende geadviseerd om toch uw doelen te bereiken:

 • Gezond eten
 • Calorieën meten
 • Meer beweging 
 • kleinere porties

Hulp wanneer afvallen moeizaam gaat?

Er zijn genoeg mogelijkheden om ook u op het gewicht te krijgen waarvan u altijd al gedroomd heeft. Er is alleen kennis en inspaning voor nodig om het doel te bereieken. Daarom helpen we u graag verder wanneer u al van alles geprobeerd hebt en het nogsteeds niet lukt!