Wat is Acupunctuur?

In de chinees geneeswijzen wordt het al eeuwen lang gebruikt. deze manier van behandelen is totaal anders als wat we gewend zijn. Acupunctuur wordt voor vele problemen gebruikt. De problemen van overgewicht worden vergeleken met de energiebalans, De acupuncturist wil een aantal vragen behandeld willen hebben om zo vast te stellen of de verhouding tussen organen wel op een goede manier met elkaar zijn afgestemd. .

De vragen die de acupuncturist beantwoordt wil hebben

 • Eetlust
 • Ontlasting
 • Eetpatroon
 • Eerdere afslankpogingen
 • Over uw weerstand en uw algemeen welzijn

Herstellen van de energiebalans

Wellicht is een verstoring van uw energiebalans de onderliggende oorzaak van uw overgewicht. Bij afvallen met acupunctuur wordt als eerst geprobeerd ‘spijsverteringsvuurtje’ aan te wakkeren of juist te remmen. Er zal geprobeerd worden om het hongergevoel te verminderen en uw innerlijke rust en wilskracht te versterken.

Naast algemene dieetadviezen en gezonde ‘leefregels’ hebt u wellicht baat bij een persoonlijk voedingsadvies (is echter geen streng dieet en het werkt ook preventief tegen ziekten). Bij zo’n advies wordt rekening gehouden met seizoensinvloeden. Het zal uiteindelijk moeten leiden tot een optimale spijsvertering waarbij u zich ‘lekker’ voelt.

Aangezien het meestal enige tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen, dient u er rekening mee te houden dat ‘natuurlijk afvallen’ ook enige tijd vergt.
Vaak komt men in eerste instantie om af te vallen. Naast het afvallen, verbeteren vaak ook andere klachten door de behandeling. Men voelt zich veelal fitter, slaapt beter, zit beter in zijn vel en het verbeteren van deze klachten is voor een aantal belangrijker dan afvallen. Omdat acupunctuur een holistisch benadering kent wordt de hele mens behandeld en andere klachten ook direct worden behandeld.

Hoe afvallen met acupunctuur?

Acupunctuur helpt afvallers die niet makkelijk gewichtverliezen bij het vastellen van het probleem. Daarbij wordt er gekeken naar de oorzaak van overgewicht of het niet kunnen afvallen.

Er zijn namelijk veel verschillende redenen waardoor er in korte tijd gewicht bij komt of juist waarom het gewicht er niet afgaat.Hiervoor wordt een specifieke behandeling samengesteld voor een effectief resultaat.

Problemen bij het afvallen, opgelost door acupunctuur

Veel mensen zijn bezig met het verliezen van gewicht, maar vergeten dat klachten in de weg kunnen staan. Lichamelijke of geestelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat afvalleen niet op het gewenste tempo gaat, waardoor doelen niet behaald worden. Om deze zogeheten ‘blokkades’ te verhelpen zijn er verschillende soorten behandelingen voor specifieke klachten. Daardoor zijn de volgende behandelingen voor afvallen met acupunctuur.

 • Slaaptekort
 • Stress
 • Spijsvertering
 • Hormonenbalans 
Acupunctuur bij slaaptekort

Het energielevel staat in verband met de nachtrust. Mocht er dus niet voldoende nachtrust zijn, dan kan dit zeker gevolgen hebben op uw afvalpogingen. Dit heeft te maken met de hormonen die de zorgen voor de regulering van de eetlust die uitbalans raken. Misschien heeft u het al eens gemerkt, maar wanneer u slaaptekort hebt, wordt uw eetlust aangewakkerd. Daarnaast heeft u minder energie om dingen te ondernemen wat gevolgen heeft op uw dagelijkse beweging.

Acupunctuur bij stress

Als u stress ervaart is de kans groter dat uw afvalpogingen onder in de la belanden. Dit komt door het stresshormoon cortisol. Deze stof zorgt voor een grotere eetlust.

Daarnaast is er minder ruimte in uw hoofd om daadwerkelijk uw zinnen te zetten op het proces om gewicht te verliezen.

Acupunctuur voor de spijsvertering

Een veel voorkomende reden voor het niet kunnen afvallen is een trage spijsvertering. Daarom bij is het mogelijk om de spijsvertering weer te activeren of te versnellen. Acupunctuur rondom de spijsverteringsorganen zorgt ervoor dat een te trage spijsvertering weer op gang gebracht wordt. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Acupunctuur bij een verstoorde hormoonbalans

Zoals eerder verteld is de hormoonbalans belangrijk bij het afvallen. Wanneer deze balans verstoord wordt heeft dit, kijken naar afvallen, invloed op:

 • Hongergevoel
 • Opslag van vetcellen
 • Energiehuishouding

Allemaal factoren die belangrijk kunnen wijn wanneer afvallen niet lukt. Gelukkig zijn het wel dingen die we kunnen beïnvloeden met deze vorm van therapie.

Snellere spijsvertering

Sneller afvalstoffen filteren uit je lichaam, waardoor je minder opslag vetopslag hebt en dus sneller gewicht kwijtraakt.

Makkelijker gewicht verliezen

Doordat je minder afvalstoffen vasthoud en eventuele blokkades worden opgeheven, zit je lekker der in je vel en kan je er vol voor gaan.

Sneller vetverbanden

Zo merkt u dat uw zelf helemaal kunt focussen op het krijgen van een goed lichaam zonder obstakels, waardoor het sneller lukt.

Minder gedoe, meer tijd voor jezelf.

Minder tijd stoppen bezig met het proces van gewicht kwijtraken doordat u sneller resultaat ziet.

Ervaringen van acupunctuur bij gewichtafname

Enorm Veel Mensen Gebruiken deze vorm, Gek Is Dat Niet Want Het Werkt Fantastisch Voor De Meeste Nederlanders! Meer weten? Lees dan de ervaringen.

(We hebben geen portretfoto’s geplaatst bij deze ervaringen om de privacy van recensenten te waarborgen. Wil je meer ervaringen lezen? Klik dan hier!)

Virgil uit Den Haag

Fiscaal specialist (48 jaar)

Hanneke uit Gorinchem

Receptioniste (34 jaar)

Jan-Theo uit Maastricht

Ondernemer (39 jaar)

Antoine uit Weert

Aannemer (48 jaar)

Tosca uit Surhuisterveen

Medewerker Uitzendbureau (23 jaar)

Redouan uit Amsterdam

Personal trainer (27 jaar)

Meest gestelde vragen over afvallen met acupunctuur

Heb je nog vragen over het afvallen met accupunctuur? Lees er  hier alles over.

Is er wel wetenschappelijk bewijs voor de werking?

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur zeer doeltreffend werk. Verder bleek dat meer dan 60% van de therapieën hebben gezorgd voor een positief resultaat. Dit niet alleen voor afvallen, maar ook voor lichamelijke klachten. {1.1}

Bij wie werkt het wel en bij wie niet?

Of het werk in jou sitautie is een kwestie van uitproberen. Mocht het na de 1e behandeling niet werken, stop dan niet direct. In de meeste gevallen wordt het effect pas na 3 behandelingen gemerkt.

Is het effect blijvend?

Op het gebied van afvallen is het moeilijk om te zeggen dat het blijvend effect heeft. Dit hangt namelijk af van het leefpatroon dat je na de behandelingen aanhoudt.

Wordt de behandeling vergoed?

 • De accupunctuur sessies worden niet vergoed vanuit de basis verzekering. 
 • Wel wordt het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze vorm van therapie valt meestal onder de alternatieve geneeswijzen.