Wat is Appelazijn?

Appelazijn, misschien beter bekend als appelciderazijn. Dit kan je zien als een appelsap die overgist is. Je komt er vaker mee in contact dan je denkt. Vaak wordt het namelijk gebruikt in de dressing of als conserveringsmiddel. Appelazijn ontstaat na het fermentatieproces op sap van appels. Daardoor is het een natuurlijk product. Doordat het al lang gebruik wordt is het bekend over heel de wereld. Dit begon bij de Franse, die het ‘vinaigre’ nomen. Dit betekent ‘zure wijn’, wat natuurlijk te maken heeft met het ontstaan van de azijn soort.

Appelazijn en het ontstaan

Door het appelsap te laten gisten worden de suikers omgezet in alcohol. Daardoor ontstaat er vervolgens een soort appelwijn. Later in het proces, wordt de wijn blootgesteld aan lucht. Daardoor wordt de alcohol omgezet in zuur. Daardoor ontstaat het product dat we zien als appelazijn of appelcider.

De geschiedenis Appelcider

Appelcider werd ongeveer een eeuw geleden per toeval ontdekt. Het proces tot verwerking tot azijn vond plaats op druiven, doordat er te veel lucht werd toegelaten in het proces. Daardoor was men instaat om de verschillende werkingen van de azijn te leren kennen. Waarnaar het gebruikt werd als conserveringsmiddel voor voedsel, maar ook als schoonmaak middel. Hoe gek het ook klink, ondanks het feit dat het voor verschillende doeleinden zoals schoonmaken werd gebruikt. Dachten mensen erachter gekomen te zijn dat het geneeskundige werkingen had. Vandaar dat mensen op dit moment er van overtuigd zijn dat appelazijn en afvallen perfect bij elkaar passen. Maar is dat ook zo dat je gewicht verliest door dit wonder voedingsmiddel te gebruiken?

Appelazijn en afvallen

De vraag die veel mensen bezighoudt. Helpt appelazijn bij het afvallen? Appelcider Helpt volgens onderzoek wel degelijk bij gewichtsverlies!
De deelnemers van het onderzoek die appelazijn dronken aten gemiddeld 275 calorieën minder per dag. [1.1]
Dit heeft te maken met het hongergevoel dat sneller wordt weggenomen. Daardoor is de kans wel groter dat je minder eetlust hebt. Ook is het belangrijk om rekening mee te houden dat appelcider tenslotte een azijn soort is. Ga er dus verstandig mee om!

Waar goedkoop Appelcider kopen?

Er zijn veel verchilelende soorten Appelciders. Daardoor is het voor te stellen dat je niet precies weet welke je moet kiezen en wat het beste is voor je lichaam. Het misschien wel opgevallen, maar er zijn troebellere en heldere azijnen. Het is handig om te weten dat de er een verschil is tussen deze azijnen.

Verschil troubele en heldere ciderazijn

Het verschil in de azijn zit hem in tot hoe ver het is gefilterd. Hierbij is heldere Appelazijn meer gefilterd. Daardoor zijn er meer vitaminie en stoffen verloren gegaan. Daardoor kan je beter een troubelere acider gebruiken. Hierbij weet je zeker dat je de juiste hebt voor de combinatie Appelazijn afvallen. Wat daarbij handig is om de cider bij een echte speciaal zaak te kopen, zodat je weet dat je een ongeafineerde en biologische appelazijn hebt. Daarom geven je de tip om (online) te kijken bij Natuurwinkels of Speciaalzaken (online)

Gebruik Appelazijn afvallen

 • Altijd appelazijn verdunnen met water
 • Drink het met een ritje zodat je contact met de tanden zoveel mogelijk verminderd (rietje)
Verdun het altijd en drink het nooit zomaar. Daarnaast kan je het ook verwerken in je eten als verdunning! Vermeng 2 theelepels appelcider met 200 milliliter water. Dit is een goede hoeveelheid om de cider te verdunnen. Zo kan je dit 2 tot 3 maal per dag voor het eten nuttigen. 

Voordelen afvallen met met appelazijn

 1. Zorgt voor constantere bloedsuikerspiegel
 2. Mogelijk verlagen van risico op hart- en vaatziekten
 3. cholesterol verlagend
 4. bestrijding van schimmels en bateriën
 5. Verminderd spierkrampen
 6. Spierherstel versnellend na training

Nadelen afvallen met met appelazijn

 1. Zuren tasten tanden aan
 2. Mogelijk zwaar op de maag
 3. Kans op misselijkheid
 4. Mogelijk minder energiek

Appelazijn afvallen ervaringen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere mensen die je voor zijn gegaan? Bekijk dan Appelciderazijn afvallen ervaringen

(We hebben geen portretfoto’s geplaatst bij deze ervaringen om de privacy van recensenten te waarborgen. Wil je meer ervaringen lezen? Klik dan hier!)
“Ik heb 3 weken 2 lepels per dag gebruikt. Dit in mijn water. Nu merk ik dat mijn broek losser zit en ik bijna 2 kilo ben afgevallen”
Anne uit Eindhoven

student (25 jaar)

“Je went er snel aan en de resultaten voor het afvallen met ciderazijn zijn echt snel te zien!”
Jara uit Giethoorn

Inkoopster (32 jaar)

“Ik ben weer zeker van mijn lichaam. Gebruik Appelazijn nu dagelijks en afvallen gaat echt gemakkelijk”
Saskia uit Maastricht

Adviseur (38 jaar)

Meest gestelde vragen over appeazijn en afvallen

Heb je nog vragen over het Appelazijn afvallen? Lees er  hier alles over.

appelazijn afvallen hoe gebruiken

Voor gebruik, meng 2 thee lepels de cider altijd met 200 milliliter water. Op deze manier is het niet zo zuur voor de maag en voorkom je misselijkheid en buikpijn. Daarmaast het handig, mocht je het drinken, het dan met een rietje te doen. Daardoor voorkom je direct contact met de tanden. Doordat de zuren de tanden aantasten is het beren om dit contact zo veel mogelijk te vermijden. 

afvallen met appelazijn hoe lang?

Begin de eerste fasen 2 weken met het megnen en drinken van Appelazijn. Daarna kan je zelf aankijken hoe dat je verder wilt. Je went er namelijk makelijk aan omdat je dit op vaste momenten drink en resultaat ziet!

appelazijn afvallen welke?

De Appelazijn die jij het beste kunt kiezen bij het afvallen is de wat troebelere azijn. Hierin zitten namelijk nog al de stoffen waarvoor je het drinke. De lichtere cider is namelijk gefilterd van deze stoffen. Daardoor zal de werking ook mindere effecten hebben.

Waarom Appelazijn voor afvallen halen bij specialist?

Wij raden dit aan omdat je zo verzekerd bent van het juiste product. Het moet tenslotte de juiste werking hebben. Anders is het helaas verspeelde tijd en geld. Ga daarom voor de juiste Appelazijn en ervaar de voordelen!