Gezond afvallen

Op een gezonde manier afvallen in 2020?

We willen allemaal één ding en dat is een lichaam waar we tevreden mee zijn en snel afvallen, Helaas is snel afvallen niet altijd gezond afvallen

We weten dat niet alle diëten niet altijd even gezond zijn. Ook is het vaak nog eens onprettig doordat je veel lekkere of leuke dingen moet laten. Je eet namelijk graag lekker, maar voor je gevoel is dat voorbij als je begint aan afvallen.

Daardoor is het ook niet altijd even makkelijk om jezelf eraan te houden. De verleiding is groot en blijft groot en vaak heb je geen zin in je workouts. Dat is niet vreemd, maar toch willen we wel zo snel mogelijk afvallen. Maar hoe werkt dat, gezond afvallen

 

Verantwoord en gezond afvallen

Verantwoord afvallen is belangrijk, omdat kilo’s kwijtraken niet gezond is als je niet doet aan verantwoord afvallenVaak is het zo, hoe sneller je afvalt, hoe ongezonder dat is voor je lichaam!

Vaak eten mensen onregelmatig gedurende de dag. Eenmaal begonnen aan het dieet, wordt er ook nog eens gekozen voor minder maaltijden. Veel mensen denken minder voedingsstoffen is sneller afvallen, maar maar zo werkt het dus niet altijd. Het kan juist een averechtse werken en niet bevorderlijk zijn voor het afvallen. Dit heeft te maken met de voedingsstoffen die het lichaam niet binnen krijgt, maar wel nodig heeft. Daardoor worden de overtollige suikers nog sneller omgezet in vetten. Daarnaast is het Dit kan je zien als onverantwoord afvallen!

Daardoor zet je lichaam automatisch meer voedingsstoffen in vet als reserves. De reserves worden gebruikt als bescherming en zorgen ervoor dat voor dat je lichaam genoeg heeft om te verbranden. op deze manier komt je lichaam toch op dagelijkse basis aan meer energie. Dit is niet gezond afvallen maar zeker niet verantwoord afvallen

Drink genoeg water

Veel mensen weten dat water drinken goed en gezond voor je is. Helaas nemen veel mensen dit alsnog niet mee in hun dagelijksepatroon bij het afvallen. Dit is de eerste vorm van gezond afvallen. Maar waarom?

Qoute: ”Door water te drinken neem je minder energie in je op. Daardoor hoef je ook minder energie te verbranden.”

Het is een kleine moeite maar levert toch veel op. Je lichaam kan namelijk ook sneller afvalstoffen afvoeren. Daardoor worden de afvalstoffen niet onnodig opgeslagen in het lichaam. 

Dit bleek uit het onderzoek van Stanford University. Uitgevoerd onder 175 vrouwen tussen de leeftijd van 25 en 50 jaar oud. Onderzoek A TO Z

De eerste stappen bij gezond afvallen

1. Gewicht meten, Buikomvang en BMI

Ga op de weegschaal staan of laat het meten. Veel mensen denken dat ze te zwaar zijn, door wat ze in de spiegel zien, maar dat hoeft helemaal niet. Daarom adviseren wij je eerst op de weegschaal te gaan staan om te kijken of dat je daadwerkelijk te zwaar bent. Daarnaast moet je zelf gezond afvallen willen en er bewust van zijn dat je gezond wil afvallen.

Wanneer je namelijk zelfbewust en er verzekerd van bent en weet dat verantwoord afvallen de juiste manier is voor jou dan kan het snel gaan!

2. Wij helpen je bij gezond afvallen

In veel gevallen is het moeilijk om jezelf te motiveren en uit te kijken naar de maaltijden die je niet kan eten. Dit maakt het alleen maar moeilijker om je doel te bepalen. Maar als je lekker gezond eten en afvallen kan combineren, dan wordt het makkelijker.

Daarom heb je advies nodig. Vaak zie Je zelf namelijk niet snel dat gezond eten en afvallen smaakvol kan zijn.

3. Streefgewicht

Stel doelen bij het afvallen. Hierbij is het belangrijker dat jij een streefgewicht opstelt. Daardoor kan je voldoening halen bij het gezond afvallen ondanks dat het misschien niet zo snel gaat als je wilt. Zo zie je namelijk wel dat je vooruit gaat en wat de vooruitgang is. Mocht er voor je gevoel niet genoeg vooruitgang zijn dan weet jij dat de doelen bijgesteld moeten worden. misschien verwacht je te veel van jezelf.

4. Boekje met gerechten voor gezond afvallen

Smaakvol maar toch gezond eten is vaak de dilemma Daarbij helpen we je graag, zodat je gemakkelijk inspiratie op kunt doen door voor afvallen gezond eten. Leg de gerechten vast die je lekker vindt. Zo maak je voor jezelf een lijst met mogelijke om met gezond eten afvallen. 

Bekijk het filmpje tips voor gezond afvallen!

afvallen met gezond en vooral lekker eten in 2020!

gezonde voeding afvallen. afvallen met een gezonde ontbijt, lunch en avond eten.

gezond eten en afvallen

Gezond eten, is gezond afvallen. Wees creatief bij het bedenken wat je gaat eten. Je hoeft namelijk niet elke dag het zelfde te eten en te streng voor jezelf te zijn. Je moet alleen weten wat je wanneer kan eten en wanneer je iets moet overslaan!

gezond ontbijt afvallen

Ontbijten is een van de drie belangrijkste maaltijden van de dag. Ga er dan ook zo mee om en probeer dit elke ag rond hetzelfde tijdstip te doen. Begin de dag niet met een kolhydraat vol of zoet ontbijt

gezonde lunch afvallen

De lunch kan je zien als tussendoortje op de dag. Maar een gezonde lunch kan helpen bij het afvallen. Probeer ook deze maaltijd altijd in je eetpatroon toe te voegen. Want met een gezonde lunch afvallen werkt echt!

gezonde tussendoortjes afvallen

Vaak zit het voor het grootst in de tussendoortjes die je neemt gedurende de dag. Daarom moet je hier bewust mee omgaan. Het is niet dat je het helemaal niet meer mag, maar weet dat gezonde tussendoortjes afvallen helt!

Waarom is gezond afvallen makkelijk?

Je denkt waarschijnlijk makkelijk gezegd moeilijk gedaan. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. De start verloopt vaak wat moeizaam. Maar eenmaal op weg en je doelen vast gesteld, je levenspatroon wat aangepast, zie je verschil. 

De verschillen helpen je te motiveren voor het behalen van je nieuwe doel, namelijk een lichaam waar jij trots op bent. Bij gezond afvallen is het daarnaast ook zo dat de verschillen die je ziet vaak langdurig zijn. 

Je lichaam raakt gewend aan de nieuwe voedingsstandaarden. 

Doordat je er mee bezig bent, neemt je lichaam de nieuwe standaarden over. Op deze manier ga je zelf merken wat je lichaam nodig heeft zoals een gezond ontbijt, lekker maar gezonde tussendoortjes of juist wat meer gezonde energie.

Hoe eet ik wat ik wil maar val ik gezond af?

Lekker eten maar toch afvallen. Vaak zien mensen dit als de dilemma, maar dat hoeft helemaal niet. Daarvoor is het belangrijk dat je zelf bepaald wat je echt niet wilt laten. 

Kan je dit op een gezonde manier maken, dan doe dat! Mocht dit niet lukken maar haal je hier wel een geluksmomentje uit. Dan zal je iets anders lekkers en ongezond moeten laten als je echt gezond wilt afvallen!

Gezond avondeten 1 persoon afvallen

çMisschien ken je het gevoel wel dat als je alleen bent, je geen zin hebt om te koken. Daardoor haal je maar snel iets bij de winkel of trek je een diepvries maaltijd eruit. Vaak zijn dit dan een van de grootste boosdoeners. 

 

Wanneer je binnen krijgt wat je binnen moet krijgen en niet te veel extra’s eet en je genoeg verbrand. Door beweging etc. komt het allemaal goed meid 

  • Je kan eten wat je wil 

In het begin, een flinke uitdaging om gewoontes te veranderen

De Nederlandse Gezondheidsraad geeft als advies om altijd 40 tot 70% van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten te halen,

gezond eten afvallen

Enorm helpt gezond eten bij afvallen, Gek Is Dat Niet Want Het Werkt Fantastisch Voor De Meeste Nederlanders! Meer weten? Lees de gezonde recepten afvallen.

(We hebben geen portretfoto’s geplaatst bij deze ervaringen om de privacy van recensenten te waarborgen. Wil je meer ervaringen lezen? Klik dan hier!)

Virgil uit Den Haag

Fiscaal specialist (48 jaar)

Hanneke uit Gorinchem

Receptioniste (34 jaar)

“Iken ik voel me echt een anders mens!”

Jan-Theo uit Maastricht

Ondernemer (39 jaar)

vermogen verlies je gemakkelijk gewicht terwijl je ook nog eens meer energie krijgt”

Antoine uit Weert

Aannemer (48 jaar)

Tosca uit Surhuisterveen

Medewerker Uitzendbureau (23 jaar)

 strakker en ”droger” uit als ooit tevoren”

Redouan uit Amsterdam

Personal trainer (27 jaar)

Meest gestelde vragen over het gezond afvallen

Heb je nog vragen over het gezond afvallen? Lees er  hier alles over.

Gezond afvallen

Hoe werkt gezond eten en afvallen schema

Ieder voordeel heb zijn nadeel, een bekende uitspraak in Nederland en gek is dat niet want er zit een flinke kern van waarheid in. Dat is ook het geval bij dit dieet. Om je overzicht te geven van alle nadelen van het keto-diet hebben we een opsomming gemaakt zodat je weet waar je aan toe bent:

  • Als je vezelrijke koolhydraatbronnen gaat schrappen uit je dagelijkse voeding is het belangrijk om andere vezels binnen te krijgen. Dit kan anders leiden tot obstipatie of andere maag & darm problemen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Psylliumvezels!
  • Door te kiezen voor een ketogeen dieet kan je darmflora onrustig worden, of uit balans worden gebracht. Dit risico loop je met de meeste dieten, en doorgaans reguleert het lichaam deze problemen zelf na verloop van tijd.
  • In sommige gevallen kan het keto-diet de werking van de schildklier verminderen.
  • Het implementeren van dit dieet heeft behoorlijk wat discipline nodig omdat de aanpassing in het eetpatroon vaak groot is. Er is dus een sterke motivatie nodig om terugvallen te voorkomen.
  • Sommige mensen laten zich gek maken door het getal op de weegschaal, dit komt omdat het vochtgehalte (zeker in het begin) behoorlijk kan verschillen met een verlaagde koolhydraatinname.
  • Dehydratatie kan ook een risico zijn, het is daarom extra van belang om tijdens het dieet voldoende water te drinken.

Hoe vind ik gezond eten en afvallen recepten die bij me past?

gezond afvallen schema

Waarom zou ik snel en gezond afvallen?

Hoe werkt afvallen gezond eten?

gezonde maaltijden afvallen

Wat zijn de beste gezonde maaltijden afvallen?